Anti-condens / Koude isolatie

Condensatie is de faseovergang van gas- of damp-vorm naar vloeistof en is het tegenovergestelde van koken. Wanneer warme, vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt, zal de waterdamp in deze lucht condenseren. Warme lucht kan een grotere hoeveelheid waterdamp bevatten dan koude lucht. Bij condensatie van vocht uit de lucht komt warmte vrij, deze is gelijk aan het omgekeerde van de verdampingswarmte.

De flexibele elastomeer producten van Armacell  zijn, met een ruime keuze voor verschillende toepassingen, uitermate geschikt om condensatie van installaties tegen te gaan. Door middel van rekenprogramma’s is eenvoudig uit te rekenen welke dikte er gebruikt moet worden om geen condensatie te krijgen.

Ook Insul-Pir of het hoogwaardige Insul-Phen is perfect inzetbaar voor anti-condens isolatie op koude- en koelsystemen. Naast de functie om condens te voorkomen wordt met deze oplossing ook veel energie bespaard.
Juist extreem koude systemen zoals Cryogene- en LNG-installaties kunnen in combinatie met vapour barriers een perfecte isolatie bieden.

Set-3_small